Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πρόβλεψη

Είναι μεγάλη αλήθεια πως όσοι προσπάθησαν να προβλέψουν το μέλλον απέτυχαν. Απέτυχαν μάλιστα παταγωδώς.

«Ό,τι ήταν δυνατόν να εφευρεθεί, έχει ήδη εφευρεθεί»
Charles Duell, Διευθυντής της υπηρεσίας ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ, 1899

«Οι μετοχές έφτασαν σε ένα σταθερό ύψος που φαίνεται να είναι ένα μόνιμο πλατό»
Irving Fisher, καθηγητής οικονομικών, Yale University, 1929, λίγο πριν από το κραχ των χρηματιστηρίων..

«Τα αεροπλάνα είναι ενδιαφέροντα παιχνίδα, αλλά δεν έχουν στρατιωτική σημασία»
Στρατάρχης Ferdinand Foch, 1917, καθηγητής στρατηγικής, Ecole Superieure de Guerre.

Ο Μαρξ ο ίδιος απέτυχε να προβλέψει σε ποιες συνθήκες θα γίνει επίκληση της θεωρίας του, υποθέτοντας πως τα πρώτο κράτος θα ήταν η Αγγλία. Εγώ όμως κόντρα στα ιστορικά παραδείγματα θα αποπειραθώ να κάνω μια πρόβλεψη. Με πολύ προσοχή παρατηρώ το ακόλουθο δημοσίευμα καθώς και τη σκέψη των ανθρώπων που ταυτίζονται με αυτό και το προωθούν στο πολιτικό γίγνεσθαι.
Δε μπορώ να μην απορήσω για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Σκέψεις εφιαλτικές με κατακλύζουν. Φοβάμαι για τους γύρο μου και κυρίως για μένα. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν προκαταβολικά να τους στείλω στο διάολο, γιατί ποιος γνωρίζει σε μια κοινωνία τέτοιων αιτημάτων τι μπορεί να συμβεί. Θέτοντας ως πολιτικό ζητούμενο των υπαρκτό σουρεαλισμό μπορεί όλοι να πέσουμε θύματα της επελαύνουσας παράνοιας.


Υ.Γ Μπορεί κάποιοι που ψήφησαν η σκέπτονται να ψηφήσουν κάποιον από τους κυρίους να παρεξηγήθηκαν, μη Λαμβάνοντες το άρθρο ως κωμικό. Καλά έκαναν, γιατί δεν είναι. Άντε στο διάολο μαζί με τη στρεβλή και άρρωστη λογική σας. Σταματήστε να κάνετε την ήδη άσχημη μέρα μας χειρότερη.

2 σχόλια:

ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ είπε...

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Νίκο και στις βλαμμένες εφημερίδες του που μου κουρδίζουν το μυαλό

morgan είπε...

Από online άρθρα η κινέζικη version του Νοστράδαμου δείχνει ότι μπορεί να προβλέψει το μέλλον κατακρημνίζοντας την αρχή τούτου του ποστ "Ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, σε δηλώσεις του το 2008 είχε προβλέψει οτι η χώρα θα αναγκαστεί καταφύγει στο ΔΝΤ και επαληθεύτηκε μετά δύο χρόνια, όταν το 2010 ο διάδοχός του το έκανε. Και τώρα, σε πρόσφατο άρθρο του σε εφημερίδα, προβλέπει οτι το 2013 η 2014 η χώρα θα χρεωκοπήσει, δηλαδή πάλι μετά απο δύο χρόνια όπως και στην προηγούμενη πρόβλεψή του που επαληθεύτηκε."

Δημοσίευση σχολίου