Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Το Glamour κουπόνι

Όσοι έχουν υπάρξει φοιτητές ή απλώς άτυχοι έχουν έρθει σε επαφή με ένα χαρακτηριστικό δείγμα ζήτουλα που θέλει τα λεφτά μας. Ο μέσος Όρος από δαύτους είναι περίπου 20 χρονών, φοράει σκουλαρίκι και κάτω από την άθλια, υποτυπώδη γενειάδα του διακρίνεις ένα σαρδόνιο χαμόγελο καθώς και τη θέληση να σου πουλήσει κουπόνι.
Ε, λοιπόν ήρθε η ιστορική στιγμή αυτός ο νέος με το ριζοσπάστη στη κολότσεπη να δικαιωθεί. Το να πουλάς κουπόνια για την επανάσταση είναι η σοβαρότερη μέθοδος που μετέρχεται το φάσμα τον πολιτικών δυνάμεων αναζητώντας χρηματοδότες. Λέγοντας σοβαρότερη για να μη παρεξηγηθώ εννοώ τη λιγότερο γελοία. Το ακόλουθο άρθρο από την εφημερίδα ‘’ΕΘΝΟΣ’’ θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το γιατί.
Στην….. αμερικανική τεχνογνωσία καταφεύγει η ΝΔ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξυμμένα οικονομικά της προβλήματα, που έφτασαν μέχρι και στη στάση πληρωμών… έτσι λοιπόν μέσα στις γιορτές αναμένεται να κυκλοφορήσει η --VIP card- του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θα δίνει ειδικά προνόμια για τους κατόχους της, όπως η συμμέτοχη σε δείπνο με το πρόεδρο.
Η κίνηση αυτή, που βασίζεται σε μια Ιδαία του κ Δημ. Αβραμόπουλου, γίνεται προκειμένου να εισρέουν, και μάλιστα άμεσα, μετρητά στα άδεια κομματικά ταμεία. Η κάρτα αυτή θα πωλείτε αντί του ποσού των 1000 ευρώ και θα κυκλοφορήσει αρχικά σε 2000 αντίτυπα.
Όσα μέλη επιλέξουν να την αγοράσουν θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προεκλογικά δείπνα με των Αντώνη Σαμαρά, να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του κόμματος, να καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις σε ομιλίες υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών και επίσης να έχουν –ατύπως μεν, ουσιαστικός δε – μεγαλύτερη άνεση στις επαφές με βουλευτές και κομματικά στελέχη.
Όσοι, δε, επιλέξουν να καταβάλουν το ποσό που ζητείται και να αποκτήσουν την κάρτα θα λάβουν σχετικά άμεσα και ευχαριστήρια προσωπική επιστολή από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ. Εάν το πείραμα αποδώσει, τότε ίσως εκδοθούν ακόμη 2000 κάρτες –VIP μέλους- προκειμένου να στηριχτεί η οικονομική εξόρμηση του κόμματος. Εθνος 18 Δεκεμβρίου 2011 σελ.24
Ελπίζω να συγκινηθήκατε όσο και εγώ από τους νεοτερισμούς στο πολιτικό μάρκετινγκ. Αυτή η αθλιότητα μη νομίσετε όμως πως αφορά μόνο τα κόμματα, διέπει το σύνολο του πολιτικού βίου εκτός και εντός κοινοβουλίου. Διαφημιστικά καπελάκια, κονκάρδες, μπλουζάκια και διάφορα πάρτι αλληλεγγύης που ο μόνος τρόπος να πάρεις ένα ευρώ από τους θαμώνες τους είναι να το ανταλλάξεις με μπύρα. Δε ξέρω αν σε αυτό το σημείο αναμένεται μια εις βάθος ανάλυση για το πώς ο άνθρωπος πρέπει να μετέχει στη πολιτική ως λογικό ον, ενσυνείδητα και όχι ως πελάτης λούνα-Παρκ αλλά δεν έχω χρόνο. Τρέχω να πάρω δάνειο για να αγοράσω τη κάρτα VIP-μαλάκας της χρονιάς πριν εξαντληθεί.
Εναλλακτικά δείγματα πολιτικοποίησης για ψαγμένους, ανέντακτους και φυσικά αλτρουιστές :




Υ.Γ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το πασοκ ετοιμάζεται να απαντήσει με ρομαντικά δείπνα υπό το φως το κεριών, έναντι τριών χιλιάδων ευρώ, με κάποιο από τα ακόλουθα πρόσωπα.


2 σχόλια:

Bobos είπε...

Θα αναγκαστεί να παραστεί σε 2000 δείπνα ο κακομοίρης; Αν πάει ένα δείπνο την ημέρα, δεν προλαβαίνει να τους δει όλους...
Έπρεπε να βάλουν όρο: Όσοι δεν προλάβουν να δειπνήσουν με τον πρόεδρο, θα δειπνήσουν με τη Βίσση για να τους βοηθήσει να το ξεπεράσουν....

Ανώνυμος είπε...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ㅤㅤ SHUT UP
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Δημοσίευση σχολίου